TEATTERIMUSEO

Teatterimuseo on esittävien taiteiden alueen valtakunnallinen erikoismuseo, joka sijaitsee Helsingissä Kaapelitehtaalla. Museon pääasiallinen tallennusvastuualue on kotimainen ammattimainen teatteri ja tanssi.

Museon näyttelyt, opastukset ja työpajat tarjoavat tietoa, kokemuksia ja elämyksiä esittävistä taiteista sekä antavat avaimia niiden ymmärtämiseen.

Teatterimuseon kokoelmat sisältävät esineitä, asiakirja-aineistoa, valokuvia ja AV-aineistoa suomalaisilta ammattiteattereilta, teatterintekijöiltä ja taiteilijoilta. Esitystutkimuksen kannalta kiinnostavaa aineistoa on esimerkiksi lehtileikekokoelma, joka alkaa näytäntökaudesta 1923−24 ja päättyy näytäntökauteen 2009−2010.

Teatterintekijät, tutkijat sekä muut esittävistä taiteista kiinnostuneet voivat tutustua Teatterimuseon arkisto- ja esinekokoelmiin tutkijasalissa. Teatterimuseon tietopalvelu vastaa sekä museon omaan materiaaliin että yleisesti teatteriin liittyviin tiedusteluihin. Asiakkaita palvellaan puhelimitse, sähköpostitse ja paikan päällä tutkijasalissa.

Teatterimuseo

TIETOPALVELU JA TUTKIJASALI

Käyntiosoite Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 E, 3. krs.
Postiosoite Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 /73, 00180 Helsinki
puh. 0207 961 672
tietopalvelu@teatterimuseo.fi

NÄYTTELYT

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki
Näyttelyinfo: puh. 0207 961 670
teatterimuseo@teatterimuseo.fi

www.teatterimuseo.fi